Eti ağaçta yetiştirmek mümkün olabilir mi?

Bitkilerden Sonra Şimdi de Hayvanlar Fotosentez Yapacak!

Bitkilerin enerji ihtiyacını güneş ışınlarıyla karşıladığı biliniyordu. Ancak Japon bilim insanları şimdi bir adım daha ileri giderek, diğer canlıların da fotosentez yapabileceği bir dönemi başlatıyor olabilirler. Yapılan bir laboratuvar deneyinde, bitkilerden alınan hücrelerde fotosentez yapan kloroplastları izole eden bilim insanları, bunları hamsterden alınan hücrelerle bir araya getirdi. Kısa süre sonra, hamster hücreleri kloroplastları alarak adeta bir bitki hücresi gibi fotosentez yapmaya başladılar.

Chip’in aktardığına göre, bilim insanları normal hamster hücreleriyle bu fotosentez yapan hücreleri karşılaştırdıklarında, güneş enerjisini kullanan hücrelerin çok daha hızlı büyüdüğünü fark ettiler. Bu gelişmeyle birlikte, yapay et üretimi için yeni bir kapı aralanmış olabilir. Bitki hücreleriyle birleştirilen dana, kuzu veya tavuk hücreleri, güneş ışığıyla fotosentez yaparak hızla ve doğal bir şekilde büyüyerek tüketilebilir hale gelebilir.

Aynı zamanda, bu yöntemler aynı zamanda doku veya organ kaybı yaşayan insanlar için laboratuvar ortamında yapay organların üretimine de olanak tanıyabilir. Ancak tüm bu ufuk açıcı gelişmelerin hemen yarın gerçekleşmeyeceğini belirtmek gerek.